Politisjef: Hvis du ikke kan hindre voldtekt, kan du like så godt nyte det (årets tåpligeste utalese?)

Politisjefens uttalelse vekker harme.

En av Indias mektigste politimenn uttalte seg om voldtekt i New Delhi på torsdag. Nå refses han av Indias befolkning for uttalelsen.

– Hvis du ikke kan hindre voldtekt, kan du like så godt nyte det, sa Ranjit Sinha, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Sinha er toppsjef i Central Bureau of Investigation, som er Indias hovedorganisasjon for etterforskning.

Refses
Kommentaren skal ha blitt gitt under en konferanse på tirsdag som handlet om ulovlig gambling på sport og behovet for å legalisere gambling på sport i landet.

Sinha sa at hvis staten ikke kunne stoppe gambling, så kunne de i det minste få noen inntekter ved å legalisere det. Hans kommentar om voldtekt skal ha falt inn i denne sammenhengen.

Det skal ha oppstått store reaksjoner rundt om i India og nå refses han av befolkningen. Dette kommer også som en reaksjon fra befolkningen på en brutal voldtekt som skjedde desember i fjor, da en 23 år gammel jente ble voldtatt av flere menn på en buss i New Delhi. Etter at dette ble kjent i desember i fjor skal det ha oppstått store protester rundt om i India.

Sinha skal onsdag ha gått ut å ha sagt at kommentaren ble tatt ut av kontekst og var misforstått, men sinte aktivister har bedt om hans oppsigelse.

Lanserer holdningskampanje
I Norge har Kripos lansert en ny holdningskampanje, som skal forebygge voldtekter i forbindelse med fest og rus. Kampanjen har fått navnet «Kjernekar».

Kampanjen kommer fordi Kripos er bekymret for voldtekter relatert til rus og festing. Disse utgjør 40 prosent av voldtektene som anmeldes her i landet.

«Kjernekar» er en oppfordring til menn om å ta ansvar og stiller spørsmålet «Kjenner du en kjernekar?» I Kripos’ verden er kjernekaren han som følger med litt ekstra og tar ansvar.

– Vi ønsker å nå alle, men særlig unge menn. Kampanjen oppfordrer kompisgjengen til å passe på hverandre. Vi har alle har et ansvar for å prøve å avverge at noen gjør eller blir utsatt for noe som vil prege dem i mange år fremover, sier Lena Reif, som leder for Sedelighetsseksjonen ved Kripos.

Kampanjen skal primært spres i sosiale medier. (©NTB)

—-

Kom gjerne med kommentarer på dette.

—-

Kilde: http://www.na24.no/article3711722.ece

Legg igjen en kommentar